Δήλωση της Χριστίνας Σαρρή για τη δικαστική απόφαση εις βάρος οδηγού ταξί (Ιούνιος 2022)

Ιούν 28, 2022 | Συνεντεύξεις

 

Η Χριστίνα Σαρρή στο κάθισμα του συνοδηγού με το σκύλο οδηγό της

«Όλες οι χειρίστριες κι όλοι οι χειριστές σκύλων-οδηγών έχουμε βρεθεί επανειλημμένα στη στρεσογόνο κατάσταση να ευχόμαστε ο οδηγός ταξί που περιμένουμε να κάνει απλώς τη δουλειά του, νόμιμα και χωρίς παρακάλια. Έχουμε δει, ουκ ολίγες φορές, τις διαδρομές μας να ακυρώνονται, όλως τυχαίως, μισό λεπτό προτού το ταξί μας φτάσει για να μας παραλάβει. Έχουμε ακυρώσει εμείς διαδρομές. Έχουμε εξηγήσει, απαιτήσει, παρακαλέσει. Έχουμε θυμώσει, τσακωθεί, απογοητευτεί, αγνοηθεί. Προσωπικά, κάθε φορά που καλώ ταξί, ανεξαιρέτως, η ίδια ερώτηση παίζει στο μυαλό μου: Αν δε με δεχτεί, μαζί με τη Luna, τι να κάνω; Να τσακωθώ, ή να το αφήσω να πάει στην ευχή, γιατί βγαίνω με σκοπό να περάσω καλά; Να καλέσω άλλο ταξί, επειδή βιάζομαι και πρέπει να κάνω τη δουλειά μου, ή να καλέσω αστυνομία και να πέσουν καταγγελίες και μηνύσεις; Να διαφυλάξω την ψυχική μου ηρεμία ή να κάνω το σωστό που θα όφειλα ως πολίτιδα και μέλος της κοινωνίας; Τζουλιάνα, από μένα ένα μεγάλο ευχαριστώ για το θάρρος σου, τη δύναμη και την υπομονή σου να το φτάσεις ως το τέλος. Με το παράδειγμά σου έδωσες σε όλες και όλους μας, πιστεύω, το κουράγιο και το κίνητρο να σε μιμηθούμε και να μη διστάσουμε, την επόμενη και κάθε επόμενη φορά, να διεκδικήσουμε το σεβασμό και τη συμπεριφορά που αξίζουμε, εμείς και οι σκύλοι μας, πρωτίστως ως άνθρωποι και, κατ’ επέκταση, ως λήπτ(ρι)ες υπηρεσιών και καταναλώτ(ρι)ες. Κι επειδή δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά για ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο συμπεριφορών σε ένα μεγάλο ποσοστό των συγκριμένων επαγγελματιών, εύχομαι η καταδίκη του συναδέλφου τους να τους δώσει πλέον το μήνυμα πως τέτοιου είδους αντιμετωπίσεις παύουν να γίνονται ανεκτές!»

Χριστίνα Σαρρή, Συγγραφέας, φοιτήτρια ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, χειρίστρια του σκύλου-οδηγού Luna από το Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδος

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί την τοποθέτηση / δήλωσή μου, στο κοινωνικό portal meallamatia. Gr, σχετικά με την πρώτη στην Ελλάδα καταδικαστική απόφαση εις βάρος επαγγελματία οδηγού ταξί, ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή γυναίκα με σκύλο οδηγό στο όχημά του.

Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις κι άλλον τυφλών χείριστ(ρι)ών σκύλων οδηγών για το θέμα.