«Πίστεψέ το» με τη Γώνη Μούκα στο Βόλο: μια αξέχαστη εμπειρία

Ιούν 5, 2022 | Σκέψεις

Η Χριστίνα Σαρρή κι η Γώνη Μούκα καθισμένες δίπλα δίπλα στην αίθουσα του σεμιναρίου. Έχουν πλεγμένα τα χέρια τους σφιχτά σε μία κοινή γροθιά και κοιτιούνται χαμογελαστές.

Την άνοιξη του 2021 άρχισα να παρακολουθώ το κανάλι της Γώνης Μούκα στο YouTube. Η Γώνη Μούκα είναι life success coach και επίσημη εκπρόσωπος του Bob Proctor στην Ελλάδα.

Το κανάλι της περιέχει εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με την προσωπική ανάπτυξη και την αυτοβελτύωση, βίντεο κινητοποίησης, καθώς και καθοδηγούμενους διαλογισμούς / οραματισμούς.

Έπειτα από δύο lock down και μια χρονιά γεμάτη φόβο και αγονία για το αύριο, αυτό το κανάλι μου φάνηκε σαν μια διαδικτυακή όαση. Ένα καταφύγιο στο οποίο θα μπορούσα να ξεφεύγω και να νιώθω για λίγο ασφαλής.

Όμως η Γώνη δε διδάσκει το «για λίγο», δε σε αφήνει να αρκείσαι στα ημίμετρα. Η Γώνη σου μαθαίνει να οραματίζεσαι το τέλειο, το ιδανικό για σένα, στα δικά σου μέτρα και να το πετυχαίνεις.

Όταν το κατάλαβα αυτό και άρχισα να βάζω σε εφαρμογή τις ασκήσεις και τις συμβουλές που απλόχερα προσφέρει στο κανάλι της, άρχισα να βλέπω τη ζωή μου σιγά σιγά να αλλάζει.

Μέσα στο χάος και στο φόβο του θανάτου, με ένα αύριο άγνωστο, στο οποίο κανείς μας δεν ήξερε αν θα ζει ή όχι, εγώ μπορούσα να βιώνω ένα ήρεμο παρόν και να οραματίζομαι ένα ευτυχισμένο μέλλον για μένα και τα όνειρά μου!

Άρχισα να βάζω στόχους και να τους καταγράφω, ακόμη και να τους πετυχαίνω! Έμενα συνεχώς έκπληκτη με το ότι πετύχαινα στην πράξη όλα αυτά που άκουγα στη θεωρία.

Ένας από τους στόχους που έβαλα το περασμένο καλοκαίρι, λοιπόν, και τον οποίο κατέγραψα τον Ιανουάριο του 2022, ήταν να γνωρίσω τη Γώνη Μούκα από κοντά και να παρακολουθήσω ζωντανά ένα από τα σεμινάριά της.

Και να με εδώ, στο Βόλο σήμερα, στην αίθουσα σεμιναρίων του Open Office, να παρακολουθώ τη Γώνη να μιλάει με πάθος, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, για τη δύναμη του ανθρώπινου μυαλού και την ικανότητα του ανθρώπου να πετυχαίνει οτιδήποτε είναι σε θέση να οραματιστεί!

Ένα εξαιρετικό σεμινάριο, πλούσιο σε υλικό και γνώσεις, το οποίο, σε συνδυασμό με μια σύντομη απόδραση στο Βόλο, είναι ό, τι πραγματικά είχα ανάγκη αυτήν την περίοδο.

Η Γώνη, η οποία ήρθε με δική της πρωτοβουλία να με γνωρίσει όταν μπήκα στην αίθουσα, και είχε ήδη φροντίσει ώστε να υπάρχει άτομο να με εξυπηρετήσει, ως τυφλή συμμετέχουσα, καθόλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, είναι απίθανη coach και γλυκύτατος άνθρωπος!

Είμαι ευτυχής που την γνώρισα και που πέτυχα έναν από τους σημαντικότερους στόχους μου για το 2022. Πάμε δυνατά για τους επόμενους!

Χριστίνα Σαρρή